July 12, 2013

Kenapa bawanggg??

Kenapa bawang? kenapa tak benda lain? inilah salah satu tekanan yang aku rasakan ketika ni.. since aku pregnant 6 wks, aku mula perasan yang aku mmg tak boleh belah dgn bawang bebawang ni, apakan daya? bawang tu kan asas almost setiap masakan..cmno nak tumis tanpa bwg? aku cuba.. kalau setakat bwg sikit2 dlm sesetengah makanan tu aku masih boleh hadam, tapi camane dgn masakan lain? sambal? kari? owh sungguh aku tak tahan.. dh yang memasak pon aku, memang aku sesungguhnya bertahan dgn bau2 bawang.. bawang besar la terutamanya..sungguh kuat dugaan ni..semalam adalah ramadhan kedua, husband requestkan kari ayam untuk beliau makan dengan nasi tomato yang banyak terlebih aku masak pada hari berbuka yang pertama..aku tabahkan hati untuk tidak mengecewakan beliau, maka terjadilah kari ayam.. sedikit terpekat..bila bangun tido hari ni bau kari dari dapur ( yang terletaknya sebelah bilik tido kami, bangun tido suami bukakan pintu supaya masuk udara luar) seriously buat aku nk muntah sgt..dan..mmg muntah.. apa lagi, aku mula membebel pada suami, kenapa buka pintu, busuk tahu?! maafkan aku..huhu sesungguhnya aku tidak tahan...dan sebagai denda, aku minta beliau clearkan dapur dari bau dan kesan kari sebelum aku start memasak untuk iftar karang..

No comments:

Post a Comment